Wijnmandje
bekijk
Er bevinden zich geen artikelen in uw wijnmandje

Zoete rode wijn

De smaak van een rode wijn is afhankelijk van onder andere de wijnstreek waar de druiven rijpen. De meeste rode wijnen zijn droog van smaak, maar er zijn ook zoete rode wijnen. Bij droge rode wijn is tijdens de gisting nagenoeg alle suiker in de druif vergist, waardoor er bijna geen suiker meer in de wijn zit. Bij zoete rode wijn zit er zoveel suiker in de rode druiven dat er ook na gisting voldoende suiker overblijft voor een zoete smaak.

Zoete rode wijn bij welk gerecht?

De meeste zoete rode wijn wordt gedronken als dessertwijn. Zo kan zoete rode wijn heerlijk zijn bij een toetje met chocola of rood fruit. Ook kan zoete rode wijn erg lekker zijn bij bepaalde kazen. Zoete rode wijn wordt meestal gekoeld gedronken. Wil je weten of zoete rode wijn lekker is bij jouw gerecht? Onze WineStein geeft je gratis wijn spijs advies!