Wijnmandje
bekijk
Er bevinden zich geen artikelen in uw wijnmandje

Spumante

In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment spumante in alle prijsklassen. Wij selecteren de beste wijnen voor je die je eenvoudig online bij ons kunt bestellen. Spumanti kunnen zijn samengesteld uit verschillende druivensoorten die zorgvuldig worden geselecteerd. Hiervoor kan de klassieke Chardonnay, Pinot Nero of Pinot Bianco en Sauvignon druif gebruikt worden, maar een spumante kan ook geproduceerd worden op basis van de Prosecco druif.

Spumante: prosecco na een extra fermentatieproces

Spumante wijn is over het algemeen een prosecco soort die een extra fermentatieproces heeft ondergaan. Hierdoor heeft de wijn een wat hogere koolzuurdruk en wat meer mousse. De flessen zijn meestal sterker en de afsluiting is voorzien van een metalen vlechtwerkje, net als bij champagneflessen.

Hoe drink je een spumante?

De zoetige spumante is het meest geschikt om te drinken bij desserts en gebak. In de Italiaanse regio Piemonte is het de gewoonte om spumante te drinken aan het eind van het kerstdiner, samen met een stukje panettone, een traditionele Italiaanse tulbandvormige kerstcake. Maar uiteraard doet de wijn het ook goed bij veel soorten ander gebak en nagerechten.

Welke spumante past bij jouw gerecht?

Wil je weten welke spumante bij je gerecht past? Onze WineStein geeft je gratis wijn spijs advies!