Wijnmandje
bekijk
Er bevinden zich geen artikelen in uw wijnmandje

Wijnlanden

Er bestaan veel wijnlanden waar wijn wordt geproduceerd in talloze smaken. Van oudsher zijn er een aantal traditionele wijnlanden, zoals Frankrijk, Spanje, ItaliŽ en Duitsland. Tegenwoordig echter komen er ook de lekkerste wijnen uit bijvoorbeeld Chili, ArgentiniŽ of CaliforniŽ.

Bekende traditionele wijnlanden

Het meest bekende wijnland ter wereld is natuurlijk Frankrijk. Het land kent in de wijnwereld nog altijd een groot aanzien en lange tijd had het zelfs een monopoliepositie op grote wijnen. Maar ook Spanje is vandaag de dag een belangrijke producent en geldt nog steeds als wijnland in opkomst. Duitsland staat vooral bekend om zijn zoete, witte wijnen, maar er worden ook rode wijnen geproduceerd. Iets minder bekend als wijnland in Nederland is Portugal. In dit land vinden we bijzondere inheemse druivenrassen die zorgen voor speciale wijnen.

Meer informatie over wijnlanden

Lees hier alles over:

Grapy heeft een zeer uitgebreid assortiment dat varieert van betaalbare wijnen voor iedere dag tot en met de meest bekende en exclusieve crus. Kennismaken met wijnen uit een van bovenstaande landen? Bestel dan nu een van onze wijnproefpakketten. Wil je weten welke wijn bij je gerecht past? Onze WineStein geeft je gratis wijn spijs advies!