Home  › Wijn bestellen  › Italië  › Rode wijnZenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Rood | Droog | Italië | 2010 | Rode wijn

Deze wijn is het broertje van het vlaggeschip van de streek, de Amarone. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen, zo krijgen de druiven een zeer hoog suikergehalte. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste “gewone” Valpolicella. Men laat dit dan samen nog een keer vergisten met Amarone schillen, waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. Het resultaat is een “kleine” Amarone, die veel eerder op dronk is, en zeer betaalbaar. Een echte aanrader!

Onze klanten dronken Zenato Ripassa Valpolicella Superiore bij:
Spaghetti (koken), bolognesesaus
  • Spaghetti (koken), bolognesesaus
  • Penne (koken), bolognesesaus
  • Spaghetti (koken), bolognesesaus, varkensgehakt (braden)
  • Pizza (ovenbereiding), gekookte ham, artisjok, rode paprika, champignons
  • Pizza (ovenbereiding), gekookte ham, artisjok, rode paprika, champignons
  • Spaghetti (koken), tomaat & basilicum saus

Drinkstadium
Nu drinkbaar

Herkomst
Veneto (13)
Valpolicella

Wijnhuis
Zenato (1)

Classificatie
DOC

Smaaktype
Rood vol en rond

Druif
Corvina
Rondinella
Sangiovese

Beoordeling (3)

 

€ 17,99
€ 15,99

Geef cadeau

De Zenato Ripassa Valpolicella Superiore is direct leverbaar. Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.
Proefnotities voor Zenato Ripassa Valpolicell... (2)
meer proefnotities +
  • dijaargang 2009 is een allemansvriend. 2007 versie meer finesse uitdaging. Al met al niet slecht, maar geen 15 € + wijn.
  • Geweldige wijn. Door de dagaanbieding spotgoedkoop in vergelijking met andere aanbieders. Mooie volle ronde smaak. Goed op dronk. Maar ook zonder dagaanbieding is de prijs/kwaliteitsverhouding bijzonder goed.
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore (Rode wijn)
Medailles
De Grote Hamersma 2013: 8,5

Expert scores vorige jaren

  • 2006
    • 93
    • 88
  • 2005
    • 88
    • 88
  • 2004
    • 91
  • 93
  • 88
Liefhebbers van deze wijn kochten ook (4)
  • Castello Banfi Col di Sasso (Rode wijn)
    Rood | Droog | Italië
    € 10,29   € 8,99
    Geef cadeau
    Topklasse rode wijn uit Montalcino Toscane, in Bordeaux-stijl gemaakt van Cabernet Sauvignon en Sangiovese....   Meer informatie
  • Nieuw
    Tedeschi Valpolicella Lucchine (Rode wijn)
    Rood | Droog | Italië
    € 12,49   € 10,99
    Geef cadeau
    De familie Tedeschi heeft met hun wijnen de Valpolicella-regio op de kaart gezet. Ook deze wijn mag er...   Meer informatie
  • Tedeschi Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso (Rode wijn)
    Rood | Droog | Italië
    € 19,79   € 16,99
    Geef cadeau
    Aangenaam fruitige en volle rode wijn uit Noord-Italíë van Corvina, Rondinella en Corvinone druiven. Geen...   Meer informatie
  • Torre del Falasco Valpolicella Ripasso (Rode wijn)
    Rood | Droog | Italië
    € 10,49   € 8,99
    Geef cadeau
    Een geweldig glas Ripasso voor een ongelooflijke prijs! Ripasso is een techniek waarbij vóór de 2e vergisting...   Meer informatie
Wijnmandje
bekijk
Er bevinden zich geen artikelen in uw wijnmandje
Heeft u een vraag?

Stuur Zenato Ripassa Valpolicella Superiore door

Deze wijn is het broertje van het vlaggeschip van de streek, de Amarone. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen, zo krijgen de druiven een zeer hoog suikergehalte. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste “gewone” Valpolicella. Men laat  dit dan samen nog een keer vergisten met Amarone schillen, waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. Het resultaat is een “kleine” Amarone, die veel eerder op dronk is, en zeer betaalbaar.  Een echte aanrader!
 
 

Deze wijn is het broertje van het vlaggeschip van de streek, de Amarone. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen, zo krijgen de druiven een zeer hoog suikergehalte. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste “gewone” Valpolicella. Men laat  dit dan samen nog een keer vergisten met Amarone schillen, waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. Het resultaat is een “kleine” Amarone, die veel eerder op dronk is, en zeer betaalbaar.  Een echte aanrader!