Bernard BIJOTAT

 

CHAMPAGNE BERNARD BIJOTAT

De ‘spirit’ van Bijotat

Van de wijnrank tot de wijnpers; geduldig en zorgvuldig wijn maken is een groot goed voor Bernard en zijn zoon Sébastien Bijotat. En dat op elk onderdeel in de ontwikkeling van druif naar Champagne.

Geschiedenis

In de 19de eeuw was het Paul Bijotat die trouwde met Helena Robert een dochter van een wijn familie in de Marne Vallei. Ze settelden zich in Romeny sur Marne en begonnen met het maken van witte wijn. De 2de generatie, Maurice en zijn vrouw Eliane Houdrichon kregen door dat Champagne erg in trek kwam en begonnen met het maken en verkopen van hun Champagne op de markt van Romeny sur Marne.

In 1982 was het hun zoon Bernard die de wijngaarden van zijn ouders overnam waarna de merk en bedrijfsnaam werd aangepast naar Bernard Bijotat Champagne.

Sindsdien is het wijnhuis continu gegroeid. In 2003 werd Bernards zoon Sébastien in het bedrijf betrokken.

 Op dit moment zijn het Bernard en Sébastien die, ondersteund door hun vrouwen Fabienne en Pauline, het bedrijf besturen. Wellicht zullen ze worden opgevolgd door de 5de generatie Clement en Valentine…..

Recoltant Manipulant

Bernard Bijotat is een 'Récoltant Manipulant', dit zijn kleinere champagneboeren die door hard werken hun wijnen op de markt kunnen brengen. Ze hebben geen bakken met geld voor marketing. Deze wijnboeren nemen ook het hele traject voor hun rekening. Ze botten wijngaarden, verbouwen de druiven, maken de champagne in hun eigen kelders en doen ook de verkoop. De RM champagnes zijn in opmars, want vaak toch stukken goedkoper dan de grote Champagne namen. 

 

 

catalog.viewmode
Sorteren
Toon per pagina